Blue Wonders (2014-heden)
Doorlopende fotoserie miniatuurlandschappen
Oplage 3 + 1AP
Piezografie print

Mijn interesse gaat uit naar het punt waar onze realiteit en onze verbeelding elkaar raken.Ā Ā Bijvoorbeeld een moment uit een Behind the scenes documentaire waarin uitgelegd wordt waaruit een filmshot is opgebouwd. Dit is een voorbeeld van een punt waar werkelijkheid en fictie zodanig in elkaar overlopen dat zij beiden hun intrinsieke waarde verliezen.

thijs linssen presenatie

Presentatie bij get FED ART fair

Vanuit deze fascinatie heb ik mij bezig gehouden met artistieke reconstructies van (digitale) filmtechnieken. De serie Blue Wonders (2014 ā€“ heden) is een geĆ«nsceneerde fotoserie waarvoor ik zelfgemaakte miniatuurlandschappen met daarin grote blauwe schermen fotografeer. De blue screens vormen een directe verwijzing naar de filmindustrie waar deze gebruikt worden om op een later tijdstip visuele effecten toe te passen. Deze visuele effecten zijn veelal digitaal geconstrueerde werelden die sterke gelijkenissen vertonen met onze wereld. Vaak beleven wij hen zelfs als reĆ«ler dan de werkelijkheid en zijn zij zeer aannemelijk. Blue Wonders (2014-heden) is een doorlopende fotoserie waarin ik de grenzen van illusie zal blijven verkennen. Uiteindelijk wil ik een hybride scene construeren waar de illusie naadloos overloopt in de werkelijkheid. Een compleet overtuigende illusie die zowel verwarrend is voor de maker als voor de beschouwer.

 

Blue Wonder, Untitled 1. 110x 67 cm. Piezografie print

Blue Wonder, Untitled 1 (See you in the future). 110x 67 cm. Piezografie print

 

Blue wonder, Untitled 2. 88 x 67 cm. Piezografie print.

Blue wonder, Untitled 2. 88 x 67 cm. Piezografie print.

Blue Wonder, Untitled 3. 100 x 70 cm. Piezografie print.

Blue Wonder, Untitled 3. 100 x 70 cm. Piezografie print.

Thijs Linssen Blue Wonders 4

Blue Wonder, Untitled 4. Afm. 60 x 37 cm. Piezografie print

 

Het project is mede mogelijk gemaakt dankzijĀ het Heij-Konijn Fonds.