web analytics

Melklokaal, Screening Suspended Nature in Room

Opening 14 april om 15:00
Duur: 14 april t/m 19 mei 2019

Vrijdagen en zondagen van 13.00 -17.00 uur en op afspraak.

Naast de solotentoonstelling ‘The ground form under my feet’ van Astrid Nobel (Hollum, 1983) is er in Room het videowerk ‘Suspended Nature’ te zien van Thijs Linssen.

Met zowel digitale als analoge technieken maakt Thijs Linssen (*1987) beelden waarin fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Hij refereert daarbij aan cinema, waarin de illusie van het publiek wordt opgewekt door het filmdecor. In zijn digitale animatieproject Suspended Nature, waar hij naar aanleiding van zijn verblijf in de Geheime Bunker aan werkt, draait Thijs Linssen dit proces om: de werkelijkheid zoals die zich in de natuur voordoet, transformeert hij door middel van scans tot een digitale filmset, waar de kijker als in een game doorheen navigeert. Maar wie langer kijkt, ontdekt dat alle bomen en struiken een grijze, lege achterzijde hebben. Zij vormen een analogie met de achterzijdes
van de filmsets zoals die in de Hollywood studio’s te vinden zijn. Door die achterkanten niet te verhullen, maar juist te tonen, maakt het werk van Thijs Linssen de kijker ervan bewust hoe zeer werkelijkheid en manipulatie op elkaar lijken.
Tekst: Heidi Linck

Gegevens:
melklokaal voor hedendaagse kunst
Heremaweg 20-1, Heerenveen
06-20779000, www.melklokaal.nl
vr en zo van 13-17u, en op afspraak
volg ons op fb.me/melklokaal