web analytics

Werk: De Dinsdagavonden

De Dinsdagavonden (2020)
Dual projectie, Full HD + Geluid
Lengte: +- 35 min.

Het uitgangspunt voor dit werk is meer dan 20 jaar bundelen in één moment; een potje zaalvoetbal op een dinsdagavond. Er wordt namelijk al meer dan 20 jaar elke dinsdagavond een potje zaalvoetbal gespeelt door dezelfde groep in deze sfeerloze gymzaal.
Deze herhaling, of bijna, dit ritueel vormt de setting van het werk. In het werk zien we de voetballers tijdens een zaalvoetbalavond. Het is alsof de tijd is stilgezet en iemand met een camera langs alle voetballers is gelopen en foto’s heeft gemaakt om zo elk detail vast te leggen.
Al deze foto’s vormen samen één actie, één gebeurtenis. Niet alleen is de tijd vertraagd tot een fractie van een seconden maar tegelijkertijd speelt zich ook een periode af van ongeveer 30 jaar.
In het begin van het werk zijn de voetballers nog een jaar of 20/25 maar naarmate de video vordert zullen ze langzaam ouder, kaler en dikker worden. Nog steeds bezig met dezelfde actie in diezelfde zaal, als standbeelden die roesten.

Deze foto’s worden getoond middels twee projecties naast elkaar en lopen synchroom met een muziekcomposittie gemaakt door Tjerk van der Ham.

Medemogelijk gemaakt door: